ActualitateSliderSocialUltima ora

Străzi pline de câini fără stăpân

Câinii vagabonzi de pe străzile din municipiul Târgu Jiu se pare că împart locuitorii orașului în două categorii. În timp ce târgujienii din cartierele periferice ale orașului aleg să hrănească animalele, există însă și cetățeni care consideră că necuvântătoarele sunt un adevărat pericol, fiind agresive, dar și purtătoare a diverselor boli.

Atitudinea cetățenilor asupra patrupezilor nu este tocmai una adecvată. Deși se plâng, aceștia nu iau nici o măsură, alegând să treacă nepăsători pe lângă animale, încercând chiar să nu le deranjeze. Gorjenii se tem însă de agresivitatea necuvântătoarelor, văzând de-a lungul timpului diferite situații în care oamenii s-au confruntat cu pericolul.

Medicul Veterinar Cristian Petcu susține că ideea adăpostului pentru câinii vagabonzi este una relativ bună, însă există și aici o problemă: mulți câini nu sunt adoptați. Acesta speră ca situația patrupezilor de pe străzile din muncipiu să fie rezolvată în cel mai scurt timp. Eforturile depuse de membrii centrului pentru capturarea și sterilizarea animalelor sunt destul de mari.

Medicul veterinar este de părere că dacă cetățenii vor continua să lase mâncare pentru câinii comunitari fie în fața scărilor, fie în diferite colțuri, conflictul cu cei care se tem de prezența lor va exista mereu.

În momentul de față, în Centrul canin se află în jur de 600 de câini, majoritatea fiind sterilizați și vaccinați, așteptând ca cineva să îi adopte. Foarte puțini voluntari sprijină adăpostul public, iar costurile cu întreținerea animalelor fără stăpân este din ce în ce mai ridicat.

Articole similare

Back to top button