ActualitateSliderSocial

Controale DSVSA pline de amenzi și avertismente

DSVSA Gorj a efectuat controale și verificări tematice și fizice în unități supuse controlului sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor în domeniile alimentar și al sănătății şi bunăstării animalelor în 18 localități din județul Gorj, dar și în stațiunea montană Rânca.

A fost verificat modul de asigurare a conformității cu cerințele prevăzute de legislaţia comunitară şi naţională în vigoare în cadrul a peste 158 de controale, unele dintre acesta fiind efectuate în echipaje mixte, în contextul pandemiei Covid-19.

În urma acestora, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, dar și 8 avertismente scrise. Valoarea totală a scancțiunilor se ridică la aproape 36.000 de lei.

12.000 de lei a primit amendă o măcelărie pentru nerespectarea cerințelor de trasabilitate a cărnii de porc. Se pare că piesele tranșate spre comercializare către consumatorul final nu prezintau elemente de identificare care să facă corelația între carnea recepționată și cea tranșată .

1.200 de lei a primit amendă și un magazin alimentar din comuna Crasna, pentru manipularea necorespunzătoare a alimentelor.

O sancțiune în valoare de 10.000 a fost aplicată unui supermarket din Târgu Jiu pentru depozitarea necorespunzătoare unor a semifabricate congelate împreună cu produsele finite coapte. Aceeași amendă a primit-o și un laborator de patiserie-cofetărie din același oraș. Se pare că unitatea sancționată depozita materiile prime direct pe paviment.

O exploatație non-profesională din comuna Plopșoru a fost amendată în cadrul controalelor cu suma de 1.500 de lei pentru deținerea unor suine neînregistrate, fără documente sanitare-veterinare.

8 avertismente scrise au fost aplicate de inspectorii DSV în exploatațiile non-profesionale din comunele Țânțăreni, Brănești, Slivilești, Urdari, Fărcășești, Câlnic pentru înstrăinarea unor suine fără documente sanitare veterinare, sacrificarea suinelor fără predarea crotaliilor și fără notificarea medicului veterinar.

Echipele mixte au derulat de asemenea în weekend acțiuni de inspecţie şi control în unitățile de comercializare şi în unităţile care prepară și servesc alimente din arealul turistic Rânca, dat fiind numărul de turiști prezenți în zonă. În cadrul activităților de verificare o pensiune-restaurant din stațiune a fost amendată cu suma de 1.200.

 

Articole similare

Back to top button