ActualitatePoliticaSliderUltima ora

Nu crede în depolitizarea instituțiilor

De ziua Unirii, pe 24 ianuarie, președintele Klaus Iohannis a declarat că și-ar dori ca toate instituțiile publice să fie depolitizare. Cu alte cuvinte, funcțiile de conducere ar urma să nu mai fie ocupate de membri de partid, în funcție de organizația aflată la Guvernare.

Deputatul social-democrat, Claudiu Manta, nu crede în declarațiile președintelui. Mai mult, acesta spune că tocmai partidul aflat la Guvernare a schimbat directorii a zeci de școli fără să se organizeze un concurs. Manta a declarat că mare parte dintre aceștia sunt apropiați ai unui partid politic, ori chiar membrii unei organizații.

Manta spune că nu contestă neapărat abilitatea celor numiți de a conduce o școală, însă este de părere că majoritatea noilor directori ocupă funcția datorită apartenenței politice.

Până acum, foștii directori au susținut concurs pentru fotoliul de la conducerea școlii. Mandatele acestora au expirat în urmă cu puțin timp, iar în locul lor au fost numiți alți oameni prin decizia inspectoratului.  Autoritățile spuneau că se va organiza un concurs în toamna acestui an, iar noii directori sunt doar interimari.

Și deconcentratele au conducere politică. Mai mulți directori sunt membri ai partidului care în prezent se află la Guvernare, sau s-a aflat în alianță în executivul anterior.

Articole similare

Back to top button