ActualitateSliderUltima ora

Discuții pe propunerile consiliului local

Consilierii locali din Târgu Jiu s-au întrunit într-o ședință de comisii pentru a prezenta noile propuneri și amendamente pentru viitoarea ședință de consiliu. Probleme importante au fost dezbătute de consilierii social democrați, printre care majorarea burselor oferite tinerilor cu performanțe sportive, dar și prezentarea unei situații clare a parcărilor din Târgu Jiu.

Se pare că social democrații au venit cu o propunere prin care au solicitat majorarea sumei acordate pugilistului gorjean Constantin Bobu, de la 5.000 de lei la suma de 10.000 de lei, pentru perfomanețele obținute în competițiile sportive. Propunerea a fost deja aprobată.

Au solicitat de asemenea o prezentare cât mai clară a situației cu parcarea din zona Pieței Centrale, precum și cea de la stadion.

Consilierul local, Aurel Popescu a venit și el cu o solicitare care prevede propunerea lui Șerban Predescu în Consiliul de Administrație TRANSLOC, însă majoritatea PNL a Consiliului Local se pare că nu a fost de acord.

De asemenea și consilierul Ciprian Florescu a venit cu o propunere și anume reducerea abonamentelor pentru transportul în comun.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu, a ținut să sublinieze faptul că propunerile social-democraților sunt doar amendamente, ideile aparținându-i în totalitate. De asemenea edilul a ținut să explice situația discuțiilor legate de majorarea bursei de performanță a sportivului Constantin Bobu.

Aceste burse se acordă sportivilor, strict în funcție de performanță de aceea Romanescu a explicat diferența dintre Denisa Tâlvescu- campioană europeană medaliată cu aur și Constantin Bobu- locul 2 la o competiție națională de juniori.

Ședința de Consiliu Local în cadrul căreia vor fi aprobate sau respinse aceste amanedamente va avea loc luni, 25 ianuarie.

Articole similare

Back to top button