ActualitateSliderUltima ora

Primar pentru o zi la Motru

Un primar din Gorj a venit cu un nou proiect destinat tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, pasionați de politică și administrație publică. Este vorba despre Cosmin Morega, primarul localității Motru, care începând cu 1 februarie invită tinerii din oraș să își depună cererile pentru a putea fi „primar pentru 1 zi”.

Proiectul „Primar pentru 1 zi” este un exercițiu civic prin care primăria Motru își dorește să încurajeze cultura participativă a tinerilor, să promoveze valorile și principiile democratice și să aducă administrația publică mai aproape de cetățeni.

Prin acest proiect, Morega își propune să antreneze simțul civic al tinerilor, să le facă cunoscut modul în care funcționează administrația publică locală și să le ofere ocazia de a contribui direct cu idei pentru eficientizarea administrației.

Primarul își dorește ca prin acest proiect să facă toți cetățenii să înțeleagă exact ce înseamnă funcția de primar și ce anume implică. Spre exemplu achiziționarea unor bunuri sau demararea unor proiecte implică birocrație, aprobări, deci implicit destul de mult timp. Astfel răbdarea, disponibilitatea continuă și programul prelungit sunt lucruri esențiale pentru un primar.

Morega speră ca, prin intermediul copiilor, adevărata semnificație a funcției de primar să fie dezvăluită.

La finalul acestui proiect, persoana care a dat dovadă de cea mai mare implicare va fi premiată cu o tabletă și o diplomă cu titlul „Primar pentru o zi”.

Articole similare

Back to top button