ActualitateSliderUltima ora

Școală și sâmbăta?

Sorin Cîmpeanu a spus că elevii și cadrele didactice ar putea fi chemați la școală și sâbăta, în contextul în care toate cursurile s-au desfășurat exclusiv online, fiind nevoie de cursuri remediale. Acestea ar urma să fie făcute în afara orelor din semestrul al doilea.

Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială, cu bani din fonduri europene. Însă la capacitatea elevilor de a acumula cunoștințe după 6 ore de școală și oboseala acumulată nu s-a gândit nimeni. Nici la programul copiilor sau la activitățile extracurriculare nu s-au gândit.

Senatorul de Gorj, Cristi Rujan, este de părere că școile ar trebui să înceapă în sistemul clasic, mai ales că unele state europene care au avut măsuri drastice de carantină au permis desfășurarea învățământului primar și preșcolar. Tot el spune că problema învățării sâmbăta trebuie studiată foarte bine, întrucât rămânerea peste program nu ar fi o soluție prea bună. Mai mult, o asemenea decizie ar însemna că Ministerul acceptă eșecul cursurilor online.

Rujan consideră că Ministerul Educației este într-un haos total, după ce s-a invocat necesitatea aplecării către numerologie. Din experiența sa în domeniul educației, senatorul spune că elevii de anumite vârste ar fi prea obosiți pentru a asimila materia predată în afara celor 6 ore de curs ori în zilele de weekend. Și profesorii ar avea de suferit în urma acestei decizii.

Ministrul va analiza săptămâna viitoare scenariile pentru redeschiderea școlilor din al doilea semestru. Până atunci, poate se vor gândi și la copilăria elevilor care ar trebui să își petreacă cea mai mare parte a timpului la școală.

Articole similare

Back to top button