ActualitateSliderUltima ora

Mineri nemulțumiți de programul de transport

Lucrătorii de la carierele Lupoaia și Roșiuța par a fi cei mai nemulțumiți de modificarea programului de transport. Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013 de la cariera Lupoaia, spune că minerii sunt aduși cu 20 de minute mai devreme, iar aceștia stau în sălile de apel sau pe afară, pe sub acoperișuri, ori pe unde găsesc un loc.

Tot liderul de sindicat a declarat că minerii se trezesc la 3 dimineața și trebuie să aștepte până la 6, când este apelul, iar majoritatea nu mai benefciază de cantină. Unii angajați ar fi venit în stație, iar autobuzul plecase, fiind nevoiți să stea în picioare timp de peste 40 de minute.

Președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan, spune că știe despre acestă problemă, însă măsura a fost luată tocmai pentru evitarea aglomerației. Mai mult, nemulțumirile vin din partea a aproximativ 20% dintre angajați, iar conducerea nu poate modifica programul doar pentru aceștia. De asemenea, nici nu poate încălca recomandările DSP pentru evitarea aglomerației doar pentru o mică parte dintre angajați.

În prezent, Complexul Energetic Oltenia numără peste 12 000 de angajați, fiind la nivel național al patrulea angajator al României.

Articole similare

Back to top button