ActualitateSliderUltima ora

Salvamont caută personal

Nu de puține ori auzim de intervențiile serviciului Salvamont, atât în perioada de iarnă cât și în cea de vară. Salvatorii montani sunt mereu prezenți la datorie, iar serviciul lor nu este deloc unul ușor. Prin viscol, pe crestele muților sau în văi abrupte, eroii din munți fac tot posibilul pentru a salva viața turiștilor aflați în primejdie.

Anul trecut, Serviciul Salvamont Gorj a intervenit în peste 350 de cazuri, cu un grad de răspuns de 100%. Altfel spus, nicio situație nu a rămas nesoluționată. Turismul montan a crescut în 2020 mai ales din pricina pandemiei. Oamenii au căutat locuri mai puțin aglomerate pentru a se feri de eventualele pericole privind infecția cu noul coronavirus.

Salvamont Gorj asigură permanența în două baze în sezon și se lucrează în schimburi. La Rânca, Salvatorii intră în ture de câte 7 zile. Cu toate acestea, Salvamont Gorj are deficit de personal, și este deschis să primească iubitorii de munte. La Salvamont deja există personal care a depășit vârsta de 50 de ani. În prezent serviciul primește salvatori voluntari, iar dacă o persoană a depășit toate etapele de pregătire, Salvamont este deschis angajărilor.

Salvatorii montani nu au o viață ușoară. Deși din exterior vedem lucrurile simple, intervențiile sunt extrem de anevoioase. Cei care își doresc să devină salvatori, pot merge să discute cu cei implicați deja, apoi trebuie să urmeze o activitate de pregătire timp de 2 ani de zile.

Salvamont Gorj speră să aibă un suflu nou în echipăși așteaptă toți doritorii. Din păcate, majoritatea voluntarilor, după ce văd greutățile muntelui, renunță la entuziasmul inițial.  

Articole similare

Back to top button