ActualitateSliderUltima ora

Se întorc elevii la școală?

Ministerul Educației vine cu precizări importante privind redeschiderea școlilor, cel mai așteptat moment al începutului de an.

Se are în vedere atât redeschiderea școlilor, cât și compensarea pierderilor suferite de sistemul de educație pe parcursul crizei sanitare. De asemenea, săptămâna viitoare sunt planificate consultări cu factorii de decizie din domeniul sănătății.

Am planificat în această săptămână consultări cu reprezentanții elevilor, studenților, părinților și cadrelor didactice pentru a analiza tot spectrul măsurilor ce se impun atât în vederea redeschiderii școlilor, cât și în vederea compensării pierderilor suferite de sistemul de educație pe parcursul crizei sanitare. În cursul săptămânii viitoare am planificat, de asemenea, consultări cu factorii de decizie din domeniul sănătății.

Pe de altă parte, ministerul anunță că dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor, însă aceasta va depinde de evoluția situației epidemiologice și a campaniei de vaccinare.

Ne dorim derularea semestrului al II-lea în format clasic, însă ne vom putea pronunța responsabil și fundamentat doar după jumătatea lunii ianuarie, respectiv în ultima decadă a lunii.

Astel, până la data de 15 ianuarie, Inspectoratele Școlare Județene trebuie să întocmească tabele cu personalul didactic și auxiliar care dorește vaccinarea anti-COVID-19. Ulterior, în funcție de numărul persoanelor care optează pentru imunizare, se va hotărî dacă cursurile față în față vor fi reluate.

Milioane de elevi, părinți și profesori din România așteaptă cu nerăbdare momentul revenirii în mod fizic în sălile de casă, însă această decizie stă strict în mâna autorităților.

 

 

 

 

Articole similare

Back to top button