ActualitateSliderUltima ora

Inundații în județul Gorj

Avertizările COD ROȘU emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, care au vizat râul Motru, din Gorj și Mehedinți, au avut drept rezultat un val de inundații.

ISU Gorj a fost solicitat să intervină, în urma precipitațiilor abundente căzute noaptea trecută pe teritoriul Gorj, pentru gestionarea a 18 situați de urgență generate de inundații, mai exact: în comunele Bălești, Schela, Glogova, Slivilești, Padeș și orașele Turceni, Tismana, Motru, Târgu Jiu și Novaci pentru evacuarea apei din curți și  numeroase beciuri.

Autoritățile publice locale au mai acționat și în alte situații de urgență.

Având în vedere avertizările Cod Roșu, ISU Gorj a transmis la ora 03.25 prin intermediul RO-Alert un mesaj de avertizare populației din comunele Cătunele, Motru, Glogova, Padeș, Samarinești și Văgiulești.

Pompierii gorjeni au mai intervenit astăzi de dimineață în localitatea componentă Ursați din Târgu Jiu pentru salvarea a 150 de oi dintr-o gospodărie afectată de inundații.

Inundațiile au ajuns și la nivelul comunei Peștișani, unde primarul a apelat la utilajele din dotarea primăriei pentru a gestiona situația, susținând că și de această dată angajații Hidroelectrica nu își fac treaba.

ISU Gorj intervine în continuare în rezolvarea tuturor situațiilor de urgență produse de inundații.

 

Articole similare

Back to top button