ActualitateSliderUltima ora

Cod roșu pe Motru

În jurul orei 3 dimineața cetățenii din mai multe localități Gorjene au fost treziți de mesajul Ro-Alert trimis de Inspectoratul Județean de Urgență Gorj. Raul Motru se afla sub cod roșu de inundații, în urma precipitațiilor abundente din ultimele zile.

Edilii localităților nu au stat pe gânduri și au pus în funcțiune utilajele din dotarea primăriilor. În municipiul Motru canalizările au refulat, iar străzile s-au inundate. Angajații primăriei au intervenit și ei pentru a diminua efectele inundațiilor. Aceștia au acționat la capetele de pod pentru a ridica gunoaiele aduse de ape.

Apele de pe versanți au  ajuns și în curțile oamenilor în mai multe cartiere ale municipiului, însă atât pompierii cât și angajații Aparegio au fost prezenți pentru a înlătura apa.

La Văgiulești au fost inundate terenurile agricole. Aproape 60 de hectare au fost afectate, iar râul este în creștere. Din fericire gospodăriile localnicilor nu au fost inundate, însă autoritățile au ieșit în teren pentru a supraveghea zona.

La Samarinești un drum a fost afectat de  creșterea debitului pe Motru. La Glogova situația pare puțin mai bună. Au fost inundate  câteva curți și un beci, însă edilul spune că nu sunt situații deosebite în localitate. Angajații primăriei au stat pe parcursul zilei în zonele de risc și au intervenit pe drumurile comunale.

Autoritățile rămân în alertă până ce pericolul va dispărea și debitul pe râurile din Gorj va ajunge la cote normale.

Articole similare

Back to top button