ActualitateSliderUltima ora

Se scumpește curentul

Începând cu 1ianuarie, prețul energiei electrice nu mai este reglementat de stat așa cum era până acum. Acest lucru va duce la creșterea tarifelor în regim de serviciu universal. Pentru a evita majorarea facturilor, oamenii trebuie să încheie un nou contract, cu actualul furnizor sau cu un altul.

Încă de la primele ore ale dimineții oamenii au dat năvala la sediul principalului furnizor de energie electrică pentru a lămuri situația. La intrare au fost împărțite bonuri de ordine, însă  s-a creat aglomerație, iar oamenii și-au pierdut răbdarea și au uitat până și de distanțarea socială.

Le-au fost împărțite formulare pe care oamenii să le completeze în liniște acasă, iar ulterior să le depună la ghișeu.  

Majoritatea sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor în lipsa unui nou contract, însă spun că vor rămâne la același furnizor la care au fost abonați și până acum, neavând încredere în alte companii.

Aceștia acuză actuala guvernare de scumpirea facturilor și spun că pensile au rămas la fel de mici și nu au cum să se descurce, mai ales că unii dintre ei trebuie să își cumpere și medicamente.

Pe site-ul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei pot fi comparate ofertele de la 82 de furnizori .  Valoarea unitară a facturii în lei/kwh pentru județul Gorj este cuprinsă între 0,67 și 1,21 lei, în funcție de operatorul ales.

Prețurile vor crește diferit în funcție de regiune. Alegerea unui nou contract poate fi făcută până la 30 ianuarie pentru a evita aceste majorări. Factura aferentă lunii ianuarie se va calcula potrivit condițiilor pentru care s-a optat.

Articole similare

Back to top button