ActualitateSliderUltima ora

A început vaccinarea

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a început și în județul Gorj. Cel care „a spart gheața” a fost directorul medical al instituției, doctorul Constantin Mădălin Dinu.

Acesta a declarat că s-a vaccinat cu încredere și cu speranța că viața își va relua cursul normal. Medicul spune că studiile nu pot fi contestate, iar dacă oamenii vor să se întoarcă la o viață normal, aceasta este unica soluție științifică. nu a contactat până acum virusul, pentru că, spune el, a respectat toate măsurile de protecție.

Următorul la rând a fost medicul epidemiolog, Dumitru Vlăduț.  Acesta s-a vaccinat și în anii trecuți împotriva gripei sezoniere,  și speră ca întreaga populație să se imunizeze.

Și purtătorul de cuvânt al instituției s-a vaccinat astăzi. Medicul Alexandru Nițu a declarant că este un semnal pe care tinerii medici vor sail tragă pentru ca atât populația cât și colegii lor să conștientizeze importanța vaccinării.

Managerul unității medicale, Dumitru Vienescu spune că se va vaccina și el, însă în etapa următoare, pentru că nu este cadru medical.

Din cei peste 600 de medici care și-au exprimat dorința de a se imuniza, 120 sunt înscriși pe lista de programare. În această săptămână aproximativ 350 de persoane vor fi vaccinate.

La nivelul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu pot fi făcute până la 100 de vaccinuri zilnic. Dozele vor fi comandate în funcție de programări și de durata programului de lucru. Termenul de valabilitate al vaccinului este de până la 5 zile, astfel că serul nu poate sta prea mult la centre.

Articole similare

Back to top button