ActualitateSliderUltima ora

UM Sadu îl contrazice pe Primar

Uzina Mecanică Sadu are misiunea de a asigura forțele Sistemului  Național de Apărare cu muniție de infanterie. Toate contractele pe care compania le-a încheiat anual au fost duse la îndeplinire cu succes, atât cu Ministerul Apărării Naționale, MAI sau Serviciul Român de Informații, cât și cu partenerii externi.

Specificul activității face ca în anumite perioade de timp, uzina să nu aibă de lucru. Anul acesta, timp de două luni de zile compania a traversat o perioadă mai grea, însă și-a reluat activitatea treptat, iar în prezent se lucrează pe contracte externe, iar din primăvară se vor relua parteneriatele cu forțele Sistemului Național de Apărare.

În prezent, compania are în subordine 739 de angajați și are mai multe programe de investiții. Edilul din Bumbești Jiu, Constantin Bobaru, a declarat pentru Radio Infinit că UM Sadu mai are contracte doar până în luna mai și că deține milioane de euro în conturi, bani alocați de guvern pentru retehnologizare, dar pe care nu i-a cheltuit încă. Bobaru spune și că marfa nu mai poate fi vândută pentru că nu este competitivă pe piață.

Dumitru Dădălău, Directorul General al companiei îl contrazice pe edil. Acesta a declarat pentru Știrile Gorj Tv că Uzina are contracte stabile până la jumătatea lui 2021, iar in prezent se așteaptă negocierile partenerului strategic pentru a se semna contracte pe o perioadă de 4 ani. Tot din primăvară se vor încheia contractele și cu Sistemul Național de Apărare a Țării.

La Uzina Mecanică Sadu acționari sunt RomArm și Ministerul Economiei. Cel din urmă a devenit majoritar acum câțiva ani când s-au alocat mai mulți bani pentru sistemul de apărare.

Articole similare

Back to top button