ActualitateSliderUltima ora

Toți elevii din Gorj au tablete

Unda de șoc generată de pandemia de coronavirus în întreaga lume, care a produs efecte în lanț în majoritatea domeniilor, s-a resimțit și asupra sistemului educațional.

Explozia cazurilor de COVID-19 și restricțiile drastice de distanțare socială, au dus la închiderea temporară a unităților de învățământ.

Mutarea cursurilor în mediul online a scos la iveală și numeroase probleme cu care se confruntă un număr mare de familii din România: lipsa internetului, a dispozitivelor electronice și implicit lipsa fondurilor suficiente.

Sute de copii ce provin din familii cu o situație financiară precară nu au acces la internet sau la un dispozitiv prin care să poată să participe în condiții optime la cursurile din mediul online. Astfel, Ministerul Educației și Cercetării a trebuit să găsească o soluție pentru rezolvarea acestei mari probleme, și anume: distribuirea unor tablete gratuite către toți copiii care se confruntă cu astfel de greutăți.

La nivelul județului Gorj, un număr de 3.876 de tablete au fost solicitate, ajunse în două tranșe.

Ultima tranșă de tablete a ajuns la sediul Inspectoratului Școlar Județean Gorj de curând, astfel că un număr de 2.196 de dispozitive vor fi distribuite elevilor.

La sfârșitul vacanței de iarnă, când cursurile online vor fi reluate, toți elevii din județul Gorj vor putea să participe în cele mai bune condiții.

Articole similare

Back to top button