ActualitateSliderUltima ora

Rânca așteaptă turiști de Revelion

Mii de turiști s-au relaxat la Rânca în cele 3 zile de Crăciun. Dacă unii și-au făcut rezervări la hotelurile și pensiunile din zonă, alții au ales să urce și să coboare în stațiune în aceeași zi, creându-se astfel ambuteiaje în trafic.

De Revelion cabanierii sunt pregătiți cu cele mai bune produse tradiționale. De la sarmale cu mamaliguță și nelipsitul pește din noaptea dintre ani, până la curcani la proțap și băuturi pentru toate gusturile, turiștii vor avea parte de o trecere în 2021 ca în povești. Se vor respecta toate măsurile impuse de autorități pentru siguranța turiștilor și protejarea împotriva noului coronavirus.

Din păcate, proprietarii hotelurilor și pensiunilor se confruntă și cu probleme. Stațiunea este ocupată în proporție de 70%, iar din cauza carantinării unor localități, turiștii nu mai pot ajunge și sunt nevoiți să anuleze rezervările. Cabanierii trebuie să înapoieze banii, iar acest lucru le dă peste cap toate calculele.

Supărarea principală a cabanierilor rămâne însă administrarea zonei. Slabele investiții și promisiunile nerespectate i-au dus pe cabanieri la capătul răbdării. Aceștia cer în continuare trecerea în administrarea Consiliului Județean pentru ca Rânca să ajungă la adevărata sa valoare.

Articole similare

Back to top button