ActualitateSliderUltima ora

Prins conducând un autovehicul cu numere false

Conform art. 334, alin. (2), din Codul Penal, în cazul punerii în circulație sau a conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, pedeapsa este: între unu și cinci ani de închisoare sau amendă.

O astfel de ilegalitate a fost sesizată și de polițiștii gorjeni, aseară, 17 decembrie, în jurul orei 17.00, pe raza municipiului Târgu Jiu, mai exact pe Bulevardul Calea București.

Polițiștii rutieri au identificat în trafic un conducător auto care conducea un autoturism cu numere false de înmatriculare.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din localitate, s-a opus luării măsurilor legale și nu a cooperat cu agenții de poliție, motiv pentru care a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul IPJ Gorj.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, pe drumurile publice.

Numărul de înmatriculare este un element de identificare a participanților la trafic, necesar pentru depistarea autorilor unor infracțiuni sau abateri rutiere, astfel încât lipsa lui sau lipsa corespondenței lui cu realitatea împiedică aplicarea corectă și promptă a legii.

Articole similare

Back to top button