ActualitateSliderUltima ora

Crăciun de Pandemie

Sărbătoarea Crăciunului se apropie cu pași repezi, iar dacă în trecut românii făceau eforturi pentru a termina pregătirile pentru masa de Crăciun, a cumpăra cadourile pentru cei dragi și pentru a-și pregăti casele pentru cea mai mare și importantă sărbătoare, în prezent entuziasmul lor pare că nu mai există. Din pricina pandemie și a restricțiilor și măsurilor drastice impuse de aceasta, românii sunt extremi de limitați în ceea ce privește petrecerea sărbătorilor.

De Crăciun vor fi în vigoare aceleași măsuri ca până acum. Astfel că vor trebui respectate, în continuare măsurile de distanțare fizică, dar și cea mai importantă dintre reguli – circulația după ora 23:00 doar cu motiv întemeiat.

Petrecerile cu numeroși prieteni și reuniunile mari festive sunt interzise de asemenea. Acestea ar putea duce la o nouă creștere galopantă a cazurilor de COVID-19, un scenariu pe care autoritățile vor să-l evite.

Întrebați cum își petrec sărbătorile în pandemie, răspunsurile gorjenilor au avut aceeași idee principală: acasă cu familia.

Există însă și oameni, care în loc de bucurie, în această perioadă în care ne înconjurăm de persoanele dragi, simt tristețe cauzată de lipsa acestora.

Crăciunul este o sărbătoare principală anuală, la fel ca în majoritatea statelor creștine. Crăciunul a fost introdus odată cu apariția creștinismul în România. Nașterii Domnului se ține pe 25 decembrie.

Articole similare

Back to top button