ActualitateSliderUltima ora

Autorizație de construire în maxim 7 zile

Autorizația de construire este acel document emis de către primărie care îi conferă solicitantului, dreptul legal de a construi. Este interzisă demararea unei construcții fără ca aceasta să aibe obținută autorizația de construire.

Termenul legal de obținere al autorizației de construire din momentul în care s-a depus întreaga documentație este de maxim 30 de zile.

Dacă tot ce stă între un cetățean și visul său de a-și construi casa ideală este hățișul administrativ și birocratic, iar acesta din diferite motive își dorește ca procesul să fie cât mai rapid, Consiliul Județean de la nivelul Gorj are în plan o soluție pentru rezolvarea problemei. Astfel, gorjenii vor putea obține mai repede o autorizație de construire în anumite situații. Membrii Consiliului Județean Gorj vor discuta într-o ședință ce va avea loc mâine, 18 decembrie, un regulament privind organizarea emiterii în regim de urgență, în termen de până la 7 zile lucrătoare, a autorizațiilor de construire și a cuantumului taxei de urgență. Suma prevăzută pentru acest tip de serviciu ajunge undeva la 500 de lei și se achită în cazul unei solicitări justificate.

Există de asemenea numeroase tipuri de lucrări care pot fi executate fără autorizație de construire. În principal, este vorba despre lucrări care nu modifică structura de rezistență sau aspectul arhitectural al construcțiilor.

 

Articole similare

Back to top button