Sute de petarde confiscate

Bărbatul a fost oprit în trafic de polițiștii din Târgu Cărbunești. Controlând autovehiculul, oamenii legii au descoperit că avea portbagajul plin  cu materiale pirotehnice.

Polițiștii au numărat 379 de petarde, 16 emițătoare luminoase, artificii și baterii de artificii, cu 16, 19 și chiar 36 de focuri.

Pentru că tânărul în vârstă de 27 de ani nu a putut prezenta documentele justificative, toate materialele au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

Tânărul s-a ales acum cu dosar penal pentru efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept și a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Gorj. Astăzi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbunești cu propuneri corespunzătoare.

Începând cu data de 25 noiembrie  la nivel național a debutat Acțiunea ”Foc de artificii”, iar la nivelul IPJ Gorj au fost desfășurate 37 de acțiuni, fiind confiscate 162 de kg de materiale pirotehnice deținute sau transportate ilegal.

De asemenea, polițiștii au întocmit șapte dosare penale, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept.