PoliticaSliderUltima ora

Își preiau mandatele!

Cei 7 aleși vor merge la Casa Poporului unde vor ocupa fotoliile pentru următorii 4 ani. Mihai Weber, Claudiu Manta și Cristinel Rujan pleacă în noul Legislativ din partea PSD, Dan Vîlceanu, Gheorghe Pecingină și Ion Iordache de la PNL, împreună cu Radu Miruță de la USR.

După ce Biroul Electoral Central a publicat rezultatele finale, mandatele foștilor parlamentari se vor încheia pe 20 decembrie. A doua zi, noii aleși vor prelua ștafeta și vor legifera până în 2024.

Mihai Weber deja a postat pe facebook o poză  de la ultima ședință de plen din acest mandate, cu mesajul Ne vedem în noul mandat!.

Biroul Electoral Județean i-a chemat pe noii aleși să își preia funcțiile mâine. Luni va fi constituit  Parlament și deputații și senatorii vor depune jurământul.

Conform calculelor, din cei 465 de aleşi, PSD va avea 157 de parlamentari, PNL va avea 134 de deputaţi şi senatori, USR-PLUS va avea 80 de aleşi, AUR – 47, iar UDMR – 30 de deputaţi şi senatori. În fine, 17 deputaţi vor reprezenta minorităţile naţionale.

Articole similare

Back to top button