ActualitateSliderUltima ora

Primarii au găsit soluții

Banii pentru persoanele cu dizabilități au reprezentat o problemă de câteva luni. Rămase în imposibilitatea de a mai acorda ajutor celor cu handicap, primăriile au fost nevoite să facă o rectificare bugetară. Cu toate acestea, primarii sunt mulțumiți că încheie anul fără datorii.

La Turburea, Ion Bîrcă este revoltat de atitudinea guvernanților. Acesta îi acuză de nepăsare totală față de cei aflați în nevoie. Edilul spune că din cauza restrângerii bugetului, comunitatea nu poate plăti cofinanțarea proiectelor și deci, nu se poate dezvolta. Din spusele primarului, Turburea are nevoie de 16 miliarde de lei vechi anual pentru persoanele cu dizabilități, însă primește doar 11 miliarde.

Și la Bumbești-Pițic a fost nevoie de rectificare. Michy Nioață  este mulțumit totuși că încheie anul cu bine, doar câteva plăți urmând să fie efectuate anul viitor.

Aceeași situație o regăsim și la Negomir. Tudor Oiță a fost nevoit să taie fonduri de la două mari proiecte la care nu a reușit să facă recepția și să redirecționeze banii către persoanele cu dizabilități.

În plină iarnă, edilii au făcut tot posibilul ca persoanele vulnerabile să nu rămână fără bani de mâncare sau medicamente. Rămâne de văzut de unde vor reuși să facă rost de sumele necesare pentru următoarea perioadă.

Articole similare

Back to top button