ActualitateSliderUltima ora

Parlamentari de Gorj

S-au stabilit parlamentarii de Gorj. 3 reprezentați de la PSD, 3 de la PNL și unul de la USR vor merge la Casa Poporului și vor legifera până în 2024. Mihai Weber, Claudiu Manta, Dan Vîlceanu, Gheorghe Pecingină și Radu Miruță sunt viitorii depuați, iar Cristinel Rujan și Ion Iordache vor ocupa fotoliul de senator.

Mihai Weber vine din partea PSD și se află la al treilea mandat de parlamentar. Este Președintele organizației județene a social-democraților și de profesie inginer.

Claudiu Manta a câștigat tot pe lista PSD și este la primul mandat de deputat. Este notar și asistent universitar la UCB Târgu Jiu. De-a lungul timpului a ocupat mai multe funcții în PSD Gorj.

Dan Vîlceanu se duce pentru a doua oară în Parlamentul României din partea Partidului Național Liberal, al cărei filială o și conduce. Din 2012 și până în 2016 a fost Consilier Județean, iar apoi a ocupat scaunul de deputat de Gorj.

Tot de la PNL  se duce în Parlament și Gheorghe Pecingină, pentru prima dată. Pecingină a fost Secretar de Stat în Ministerul Finanțelor Publice, iar de profesie este avocat.

Ultimul deputat trimis în Parlament prin votul gorjenilor este Radu Miruță, de la USR. Este președintele organizației județene și nu a mai fost până acum membru al Legislativului. De-a lungul timpului a lucrat pentru mai multe companii de telecomunicații.

Cristinel Rujan de la PSD pleacă pentru următorii 4 ani în Senatul României. Este conferențiar universitar la UCB Târgu Jiu și a ocupat funcția de Prefect al județului Gorj din august 2019 până iulie 2020 când și-a dat demisia.

Ion Iordache vine din mediul afacerilor și se duce în Senat din partea PNL. Este unul dintre cei mai importați oameni de afaceri din Gorj, iar în trecut a fost și Primar al orașului Turceni.

Nici Rujan, nici Iordache nu au mai fost până acum membri în Parlamentul României.

Ierearhia națională s-a menținut și la nivel local. PSD a obținut majoritatea voturilor gorjenilor. În clasament urmează PNL, USR – Plus, AUR, Pro România și PMP.

Articole similare

Back to top button