ActualitateSliderUltima ora

Final de săptămâna plin de turiști la Rânca

Stațiunea Rânca a găzduit în acest weekend peste 5.000 de turiști zilnic. Vizitatorii s-au bucurat atât de zăpadă, cât și de manifestările organizate în aer liber cu ocazia Festivalului național de muzică, teatru și dans.

În prezent în stațiune sunt deschise 3 pârtii de schi, una de săniuș precum și telescaunul. Iubitorii sporturilor de iarnă s-au putut bucura de un weekend plin de activități, schiatul desfășurându-se în cele mai bune condiții.

A fost primul weekend cu zăpadă naturală pe pârtii, dar și cu primul festival organizat în acest sezon în stațiune, ținând cont de pandemia COVID-19 și restricțiile impuse de aceasta.

Zeci de tineri și copii au participat la festivalul organizat la baza pârtiei din centrul stațiunii Rânca, iar cei mai buni competitori au fost răsplătiți cu medalii, cadouri și diplome. Festivalul s-a desfășurat în condiții de pandemie, respectându-se toate măsurile și restricțiile.

Stratul de zăpadă a depășit 50 de centrimetri. Pârtiile s-au prezentat în condiții foarte bune, iar administratorii nu au mai fost nevoiți să intervină cu tunurile de zăpadă.

Echipa SALVAMONT Gorj a fost prezentă și ea în această perioadă în stațiunea montană pentru a se asigura că totul este în regulă. Din nefericire au fost înregistrate și câteva accidente, unul dintre ele fiind destul de grav.

În această săptămână, vremea în stațiunea montană se anunță mult mai caldă, zilnic înregistrându-se temperaturi de peste 1 grad.

Articole similare

Back to top button