ActualitateSliderUltima ora

Starea de alertă, prelungită

Starea de alertă în România a fost declarată pe 18 mai 2020 pentru 30 de zile. De atunci a fost prelungită de 7 ori, de fiecare dată fiind impuse sau ridicate anumite restricții. Acum, mai ales în condițiile unui guvern interimar, măsurile în vigoare rămân valabile, cel puțin până la expirarea acesteia, dacă nu vor fi impuse altele.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat că se va menține inclusiv carantina de noapte. Așadar, de Revelion, românii vor sărbători trecere în noul an în casă, sau în apropierea acesteia.

Pârtiile rămân deschise pentru toată lumea, însă cu respectarea distanțării. Restaurantele și cafenelele vor trebui să se supună acelorași măsuri ca și până acum, funcționând la o capacitate limitată în funcție de incidența cumulată.

În ceea ce privește colindatul, Arafat a declarat că recomandă ca oamenii să nu meargă din casă în casă, sporind astfel riscul infectării.

În Gorj, tradiția de Pițărăi începe în unele zone chiar la miezul nopții, ori în perioada în care circulația fără declarație pe proprie răspundere este interzisă. Așadar, deși deocamdată pare că nu sunt interzise astfel de tradiții, rămâne de văzut ce vor scrie românii în declarație pentru motivul deplasării.

Articole similare

Back to top button