ActualitateSliderUltima ora

Rezultatele alegerilor Parlamentare

Votul românilor s-a dovedit a fi unul plin de surprize. Partidul aflat la guvernare s-a clasat pe locul al doilea, cu puțin peste 25% atât la Camera Deputaților cât și la Senat. Social-democrații se pare că au câștigat din nou încrederea cetățenilor, obținând în jur de 30% din totalul voturilor exprimate, în timp ce alianța USR-PLUS a urcat de podium cu peste 15 procente.

Supriza alegerilor a venit din partea Alianței pentru Unirea Românilor care a înregistrat aproape 9%, cu mult peste partidele prezente deja pe piața politică.

Candidații Pro România nu vor intra în Parlament, nereușind să obțină nici măcar 5%, peste ei fiind maghiarii de la UDMR care au aproape 6%. PMP a reușit în final, cu emoții, să atingă exact pragul de  5%.

În Gorj, PSD conduce detașat alegerile, cu aproape 40% din voturi, în timp ce PNL se apropie de 25% . USR a reușit peste 10% , iar Pro România are un rezultat similiar alegerilor locale. PMP nu a reușit nici la Gorj mai mult de 5%, iar surpriza de la nivel național se menține și în Gorj. AUR obține în jur de 7%, concurând cu partidul condus de Victor Ponta, deși formațiunea s-a unit cu ALDE.

Alin Văcaru, președintele filialei gorjene a ProRomânia și candidat pentru Camera Deputaților susține că alegerea aparține poporului, iar oamenii au vrut probabil un partid nou.

Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj consideră că AUR a câștigat o parte din voturile organizației, iar prezența redusă la vot ar fi un alt motiv pentru procentul scăzut la Parlamentare.

 5 deputați și doi senatori din Gorj vor merge la Casa Poporului pentru următorii 4 ani.

Articole similare

Back to top button