ActualitateSliderUltima ora

Liderii politici la vot

Prezența la vot în județul Gorj a fost peste media națională. 37,3% dintre gorjeni au venit la secțiile de votare de pe raza județului și și-au exercitat dreptul fundamental. Din cei aproape 300 000 de cetățeni cu drept de vot din Gorj înscriși pe listele permanente, au votat puțin peste 110 000.

La urne s-au prezentat și candidații din Gorj pentru un mandat în Parlamentul României. Deși vremea a fost ploiasă, liderii politici au venit la primele ore să-și exercite dreptul la vot.

La ora 9:00 dimineața, Dan Vâlceanu și Iulian Popescu s-au prezentat la secția din incinta Liceului Teologic și și-au exprimat votul pentru următorii 4 ani.

Ion Călinoiu a votat la Colegiul Economic Virgil Madgearu. Fostul Președinte al Consiliului Județean Gorj a spus că a votat pentru un viitor mai bun.

La aceeași secție a votat și candidatul PNL pentru Camera Deputaților, Gheorghe Pecingină, care spunea că votul său a mers spre dezvoltarea României.

Președintele organizației județene a Partidului Social Democrat a venit însoțit de echipa de campanie și de candiații pentru un loc în Parlament. Aceștia au declarat că votul lor s-a întreptat către viitorul județului Gorj și un Legislativ capabil.

Și Președintele Consiliului Județean a însoțit ech ipa social-democraților în plimbarea pe la secțiile unde au fost arondați. Acesta a pus ștampila pe buletin „pentru o echipă unită”, spune el.

Și primarul municipiului Târgu Jiu s-a prezentat la urnă ieri, însoțit de viceprimarul Bogdan Bejinaru. Marcel Romanescu a spus că a venit la vot cu gânduri bune pentru cetățenii municipiului, iar Bejinaru a declarat că a votat cu partidul care a sprijinit Complexul Energetic Oltenia.

Prezența la votul de duminică a fost cea mai scăzută din ultimii 31 de ani, după ce în 2008, doar 39% dintre cetățenii cu drept de vot au ales atunci Legislativul.

Articole similare

Back to top button