ActualitateSliderUltima ora

Târgujienii dezamăgiți de iluminatul festiv

În seara de 1 Decembrie, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu s-a dat startul iluminatului de iarnă. Cunoscutul spectacol din anii trecuți nu a mai fost organizat, însă oamenii s-au strâns nerăbdători să admire iluminatul festiv. Cea care a apăsat butonul de aprindere al luminițelor de iarnă a fost o elevă din Târgu Jiu.

La ora 18.00 așteptarea a luat sfârșit, iar nerăbdarea unora s-a transformat în dezamagire. Zeci de mesaje au fost postate pe paginile de socializare ale târgujienilor.

„Nimic schimbat! Nu impresionează cu nimic! Ne-am plictisit de același decor!” , „Foaaarte frumos… saracia poleită…kitsch rafinat…lipsește muzica populară în difuzoare..” , „Aceleași lumini ca și în anii trecuți” sunt doar câteva din zecile de mesaje postate de cetățeni ai orașului Târgu-Jiu.

Primarul Marcel Romanescu dorește să clarifice această situație. Bugetul local a fost grav afectat de pandemia COVID-19, astfel că achiziționarea unor noi instalații în  această perioadă nu era oportună.

Romanescu susține de asemenea că târgujienii ar trebui să remarce noile instalații folosite pe bulevarde și îi asigură că atât Parcul din zona Lido, cât și cel din zona Debarcader vor fi împodobite corespunzător așa cum a promis.

Autoritățile locale au hotărât pentru acest an să folosească majoritatea instalațiilor vechi tocmai pentru a economisi bani din bugetul local și să închirieze instalații noi doar pentru bulevardele centrale.

Articole similare

Back to top button