Fără categorie

1 Decembrie în Piața Prefecturii

O zi nationala pe care nu o vom uita prea curand. Fara parade militare, fara defiliari si fara fasole cu carnati. 1 Decembrie a fost marcat in Piata Prefecturii prin intonarea imnului național, o lecție de istorie, cateva cuvinte ale oficialitatilor si un scurt moment artistic. Speram ca anul viitor sa avem vremuri mai bune, iar Ziua Nationala sa fie marcata asa cum trebuie!

Evenimentul a început la ora 12:00 în Piața Prefecturii. O a fost intonat imnul național de către Alexandra Bleaje, solistă a Ansamblului Artistic Profesionist Doina Gorjului.

A urmat apoi, asemenea evenimentului de la 1 Decembrie 1918, o slujbă de mulțumire, oficiată de 2 preoți, dintre care unul militar.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Prefectul Cosmin Pistol, a transmit târgujienilor mesajul Premierului Ludovic Orban de 1 Decembrie.

Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, a ținut o scurtă lecție de istorie în fața tuturor celor prezenți în centrul orașului.

Managerul Teatrului Dramatic Elvira Godeanu din Târgu Jiu, actorul Cosmin Brehuță, a recitat poezia „Rugăciune pentru 1 Decembrie”, de Adrian Păunescu.

Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului a încheiat festivitatea cu un scurt moment tradițional românesc. Cei prezenți au fredonat alături de artiști atât cântecele gorjenești consacrate, cât și cele patriotice.

Autoritățile au ținut și ele să transmită un mesaj românilor, la împlinirea a 102 ani de la Marea Unire.

Manifestarea de astăzi a fost cea mai scurtă din ultimii 30 de ani. Evenimentul din Piața Prefecturii a durat mai puțin de 60 de minute, și numai câteva zeci de oameni au asistat la marcarea celor 102 ani de la Marea Unire din 1918.

Articole similare

Back to top button