ActualitateSliderUltima ora

Pandemia a tras cortina la Teatru

În 2020, majoritatea activităților s-au mutat în spațiul virtual. Teatrele fiind închise, artiștii au găsit soluția organizării spectacolelor online. Teatrul Dramatic Elvira Godeanu s-a alăturat instituțiilor de cultură care în perioada estivală au jucat piesele în aer liber. Spectacolele s-au desfășurat  atât la Grădina de Vară din Târgu Jiu, cât și în Parcul de la Debarcader, sau la Coloana Infinitului.

Artiștilor le lipsește întâlnirea cu publicul. Ecranului unui laptop sau al unui telefon este o barieră în calea transmiterii sentimentelor și trăirilor unei piese de teatru. În luna cadourilor și a colindelor, Teatrul din Târgu Jiu va încerca să suplinească lipsa spectacolelor cu evenimente difuzate în online și mass-media.

Evenimentele organizate în spațiul închis sunt interzise la nivel național, iar în funcție de incidența cumulată la nivelul fiecărei localități, nu se pot desfășura nici cele în aer liber. Municipiul Târgu Jiu se află în scenariul roșu până în data de 2 decembrie, așadar nu pot fi organizate manifestări culturale. La expirarea termenului, Comitetul Județean va reanaliza situația, iar dacă numărul îmbolnăvirilor raportate la 1000 de locuitori va scădea, vor putea fi permise festivalurile în aer liber, cu respectrea măsurilor impuse la nivel central.

Totuși, temperaturile sunt tot mai scăzute, iar sezonul rece bate la ușă, așa că este puțin probabil să mai putem asista la spectacole în aer liber până la primăvara viitoare.

Articole similare

Back to top button