ActualitateSliderUltima ora

Controale rutiere desfășurate de IPJ Gorj

Polițiștii rutieri alături de inspectori I.S.C.T.R. în perioada 2 – 22 noiembrie, au desfășurat pe raza județului Gorj acțiuni de verificare a respectării normelor legale ce reglementează activitatea de transport public de persoane și a celor privind circulația pe drumurile publice. În cadrul acțiunilor a fost verificat de asemnea și modul de respectare a măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În cadrul activităților, au fost verificate 1.792 autovehicule și au fost aplicate 209 sancțiuni contravenționale. Dintre acestea, 129 de sancțiuni au fost aplicate la Legea nr. 55/2020, pentru nerespectarea prevederilor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sancțiuni au fost aplicate și șoferilor care nu au respectat programul: perioada de conducere și pauzele.

De asemenea, 14  sancțiuni au fost aplicate pentru încălcări ale Hotărârii Guvernului nr. 69 din 2012 și 3 sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni la sistemul de iluminare sau semnalizare.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 6 certificate de înmatriculare și un permis de conducere.

Acțiunea s-a desfășurat  sub coordonarea Direcției Rutiere, având ca scop  reducerea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, polițiștii gorjeni urmând să desfășoare activități și în perioada următoare pentru un trafic rutier în siguranță.

Articole similare

Back to top button