ActualitateSliderUltima ora

Accident de muncă soldat cu arsuri grave

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a fost victima unui accident produs la locul de muncă, în urma căruia a suferit arsuri grave.

Angajatul are vârsta de 50 ani și lucrează ca electrician în cadrul CEO, având o vechime în câmpul muncii de peste 30 de ani.

Accidentul a avut loc marți, 24 noiembrie, în cadrul carierei Roșiuța și a avut la bază o eroare umană.

Conform comunicatului de presă transmis de CEO, bărbatul participa la lucrarea de înlocuire a unui motor electric. După ce a realizat operația, în timp ce efectua probele de funcționare a constat că sensul de rotație al motorului era greșit. Angajatul s-a deplasat în casa electrică pentru a schimba sensul motorului. Electricianul a uitat să deconecteze tensiunea, a pătruns în celula de alimentare a motorului și, intrând în câmpul electric, a provocat un scurtcircuit. Arcul eletric produs i-a provocat angajatului arsuri la antebrațele ambelor mâini.

Salariatul a fost transportat inițial la Spitalul Municipal Motru, ulterior fiind redirecționat la Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova, unde a rămas internat. Starea lui de sănătate este monitorizată permanent, iar în acest moment are asigurarea că se află în afara oricărui pericol.

Evenimentul va fi cercetat de o comisie formată din lucrători din cadrul CE Oltenia, dosarul de cercetare urmând a fi transmis Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj care va constata cu exactitate cauzele și împrejurarile producerii accidentului.

Electricianul era calificat si autorizat pentru executarea unor astfel de lucrări, fiind posesor al grupei IV de autorizare.

Articole similare

Back to top button