ActualitateSliderUltima ora

Sărbători de iarnă atipice în acest an

Sărbătorile vor fi neobișnuite anul acesta pentru români, din pricina restricțiilor generate de pandemia COVID-19. Unele tradiții specifice Crăciunului sunt strict interzise în perioada următoare. Primarii încearcă totuși să mențină atmosfera de iarna prin decorarea localităților pe care le administrează.

În mai puțin de o lună dăm startul Sărbătorilor de Iarnă. Cel mai frumos moment din an pentru români va fi umbrit de efectele pandemiei.

Sărbătorile nu vor mai fi celebrate ca altă dată, cu mult fast și numeroase evenimente. Celebrele festivizăți de Moș Crăciun și Moș Nicolae nu vor mai aduce zâmbete pe chipurile copiilor, iar vestitul foc de artificii nu va mai marca trecerea dintre ani.

De asemnea nici îndrăgita tradiție de pițărăi nu va avea loc anul acesta. La Peștișani, primarul comunei Cosmin Pigui susține că sărbătorile nu vor fi celebrate.

Dacă sărbătorile de iarnă trebuie să fie adaptate acestei pandemii, cu numeroase restricții, primarii din Gorj doresc totuși să mențină atmosfera prin decorarea localităților cu numeroase instalații.

În aceste condiții de pandemie, autoritățile locale nu au în plan alocarea unei sume mari pentru împodobirea de sărbători, de aceea se vor folosi instalațiile de anul trecut și vor inchiria doar acolo unde este nevoie.

Autoritățile transmit cetățenilor că restricțiile de Crăciun și Revelion au fost aprobate tocmai din cauza obiceiului de a petrece Sărbătorile alături de familie. Această perioadă este una periculoasă, populația fiind mult mai expusă, astfel românii trebuie să înțeleagă riscurile la care s-ar supune și să conștientizeze că sănătatea lor, precum și a celor din jur primează.

Articole similare

Back to top button