ActualitateSliderSocialUltima ora

Sprijin pentru absolvenți

Absolvenții din acest an primesc sprijin din partea Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă. Există mai multe programe special dedicate lor care pot fi accesate de angajatori.

Tinerii cu vârsta până în 25 de ani și care nu urmează nicio altă formă de învățământ sau un program de formare profesională pot fi încadrați mai ușor pe piața muncii. Angajatorii pot încheia convenții cu AJOFM pentru subvenționarea acestor locuri de muncă. De același sprijin beneficiază și șomerii cu vârsta peste 45 de ani, șomerii de lungă durată și persoanele unice susținătoare ale familiilor monoparentale.

La nivelul județului Gorj au fost încheiate peste 1200 de convenții pentru angajarea acestor categorii de persoane. Statul suportă pentru fiecare 2250 de lei lunar, pentru o perioadă de un an de zile.

Pe lângă acestea, se pot încheia convenții cu cei care încheie contracte individuale de muncă până la sfârșitul lui decembrie și care angajează șomeri cu vârsta peste 50 de ani sau tineri cu vârsta între 16 și 29 de ani. Statul decontează în acest caz jumătate din salariul brut, dar nu mai mult de 2500 de lei. Angajatorii au însă obligația de a menține raporturile de muncă încă 12 luni de la terminarea perioadei de subvenționare.

AJOFM Gorj a încheiat deja 32 de astfel de conveții pentru persoanele peste 50 de ani și  178 pentru tineri.

Articole similare

Back to top button