ActualitateSliderUltima ora

Cât costă cauciucurile de iarnă?

Cum prima zăpadă s-a așternut deja în mai multe zone iar temperaturile înregistrează valori negative mai ales noaptea și dimineața, șoferii trebuie să se pregătească în mod corespunzător pentru lunile care urmează. Prioritatea principală a conducătorilor auto ar trebui să fie schimbarea anvelopelor normale cu cele de iarnă, mai ales că decembrie se apropie cu pași repezi.

Potrivit legii, șoferii care nu se conformează și sunt depistați cu anvelope necorespunzătoare, riscă amenzi usturătoare. Între 1300 și 2900 de lei este valoarea sancțiunilor pe care le pot primi aceștia. Pe lângă amendă, poliția va reține și certificatul de înmatriculare al mașinii.

Legea care obligă șoferii să monteze pe mașini cauciucuri de iarnă precizează cu exactitate cum trebuie să arate acestea. Anvelopele pot fi identificate cel mai simplu prin prezența inițialelor M și S (noroi și zăpadă).

La magazinele specializate, prețul „încălțărilor” pentru un autovehicul variază în funcție de dimensiuni, dar și de brand. De exemplu, pentru o anvelopă R14, prețul pornește de la 115 lei pe site-urile de profil, în timp ce pentru R18, un șofer scoate din buzunar între 200 și 1000 de lei pe bucată. În funcție de pretențiile proprietarului autovehiculului, o singură anvelopă poate costa și 5000 de lei.

La acestea se adaugă și manopera, care diferă de la o vulcanizare la alta. Operațiunea de schimbare a pneurilor pentru toate cele 4 roți durează în jur de 40 de minute, în funcție de cât trebuie echilibrată roata.

Articole similare

Back to top button