ActualitateSliderUltima ora

Orașe din Gorj în scenariul roșu

De la miezul nopții orașul Novaci a intrat sub restricțiile impuse de scenariul roșu. Rata de infectare a ajuns la 3,17 cazuri la mia de locuitori, iar începând de astăzi de la ora 00.00 a fost interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici de tip restaurante și cafenele în interiorul clădirilor. Nici hotelurile și pensiunile nu mai au voie să primească clienți în interiorul restaurantului. Terasele care și-au montat pereți temporari pentru protejarea persoanelor de frig sunt considerate spații închise. Așadar, nici acestea nu vor mai putea funcționa.

Cinematografele și instituțiile de spectacole își închid porțile, împreună cu operatorii economici care sunt licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Până pe 2 decembrie sunt interzise și spectacolele în aer liber. Așadar, Ziua Națională a României va găsi orașul Novaci sub incidența restricțiilor.

Și în municipiul Târgu Jiu s-au prelungit măsurile impuse. Încă două săptămâni locuitorii vor trebui să respecte restricțiile scenariului roșu. În acest caz, 1 decembrie rămâne sub semnul întrebării.

Comuna Stănești înregistrează din nou un număr crescut de cazuri raportate la 1000 de locuitori. A fost impus scenariul galben timp de 14 zile, așadar în interiorul restaurantelor, cafenelelor și barurilor vor intra doar 30% din maximul de clienți pe care îi poate accepta unitatea.

Tot la capacitate de 30% trebuie să funcționeze și instituțiile de spectacole și sălile de jocuri de noroc. Singura măsură comună cu localitățile din scenariul roșu o reprezintă interzicerea spectacolelor și evenimentelor în aer liber.

Aceleași restricții trebuie să le respecte și orașul Țicleni care are o incidență cumulată de 1,75 la mie, cu puțin sub Stănești care înregistrează 1,84 la mie.

Turcinești, Bustuchin și Scoarța au trecut direct la scenariul verde după ce două săptămâni au fost în scenariul roșu. Turcinești a scăzut de la indicele 3,70, la indicele 0,94,  localitatea Bustuchin  a scăzut de la 3,25, la 1,18,  iar Scoarța de la 3,07 la mie, la 1,02. Au fost ridicate restricțiile dar se mențin obligativitatea desfășurării activității cu o capacitate de 50% în spațiile închise și celelalte măsuri stabilite la nivel național.

Articole similare

Back to top button