ActualitateSliderUltima ora

Amendă de 100.000 de lei aplicată de Garda de Mediu

Garda de Mediu Gorj a amendat marți depozitul de deșeuri din Târgu-Jiu din cauza unor nereguli găsite. Valoarea sancțiunii aplicată a fost de 100.000 de lei.

În urmă cu o zi, Cosmin Pistol, reprezentatul Guvernului în teritoriu, a făcut un control inopinat la depozit, iar situația găsită acolo nu era tocmai una bună. Se pare că instalația de neutralizare a hidrogenului sulfurat nu era pornită, iar una din stațiile de epurare nu funcționa. Astfel, prefectul și-a dat seamă că scopul operatorului era să-i inducă în eroare cu privire la faptul că toate măsurile necesare pentru a îmbunătăți situația de acolo au fost luate.

La expirarea termenelor din programul de măsuri asumat de operatorul depozitului din Târgu-Jiu pentru conformare la miros, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au constatat că disconfortul olfactiv nu a fost diminuat.

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au dispus și alte măsuri în urma controlului desfășurat la Depozitul de deșeuri: încearcă să corecteze toate neregulile găsite și să conformeze activitatea depozitului. În cadrul fiecărui control, reprezentanții Gărzii de Mediu pun în balanță normativul tehnic de închidere și legislația în vigoare cu situația găsită la fața locului.

Articole similare

Back to top button