ActualitateSliderUltima ora

AJOFM acordă sprijin financiar

Pandemia generată de infecția cu virusul SARS-CoV-2 a afectat economia țării, având un impact major atât asupra angajaților, cât și asupra angajatorilor. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj a reușit și în aceste condiții drastice de pandemie să organizeze programele de formare profesională.

AJOFM Gorj a organizat deja 22 cursuri la care au participat 489 de persoane cu statut de șomeri: 386 șomeri indemnizați și 103 șomeri neindemnizați.

După susținerea examenelor de finalizare a cursurilor, 281 de absolvenți au fost angajați.

În cadrul acestor programe participă persoane cu acces dificil pe piața muncii, fiind vorba despre 3 persoane cu dizabilități, 6 de etnie romă, 2 tineri post-instituționalizați, 5 foști deținuți și 257 de cetățeni cu domiciliul în mediul rural.

Prin programele de ucenicie pe care AJOFM a reușit să le subvenționeze, 48 de contracte de acest fel sunt finanțate cu suma de 2250 de lei lunar astfel: 11 modelatori ceramică și 37 de operatori confecționeri industriali.

Romeo Chiriac, directorul executive al AJOFM, informează angajatorii despre posibilitatea reducerii timpului de muncă, fiind decontate.

AJOFM acordă angajatorilor un sprijin financiar pentru fiecare telesalariat, în scopul achiziționării de pachete de bunuri și servicii tehnologice, constând în tablete, calculatoare, în valoare maximă de 2.500 de lei. Suma se acordă până la data de 31 decembrie a anului curent, în ordinea depunerii și în limita fondului disponibil.

De asemenea conform Ordonanței Guvernului 147/2020, ca urmare a anchetei epidemiologice, părinții care îndeplinesc cumulative condițiile: au copii cu vârsta până în 12 ani sau copii cu dizabilități cu vârsta până în 26 de ani, înscriși la unități de învățământ, iar celălalt părinte nu beneficiază de concediu de odihnă sau medical, primesc indemnizație pentru fiecare zi liberă de 75% din salariul de bază corespunzător unei zile lucrătoare.

 

Articole similare

Back to top button