ActualitateSliderUltima ora

Prea puține teste în Gorj

Numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus în Gorj se menține scăzut, fiind raportate zilnic sub 100 de cazuri în tot județul. Deși la nivel național situația pare scăpată de sub control, Gorjul nu a depășit 2 cazuri la mia de locuitori.

Spitalul Județean de Urgență transmite în fiecare zi numărul de teste prelucrate în ultimele 24 de ore. De sâmbătă și până astăzi, cele mai multe teste prelucrate au fost 139.

Pe 7 luna aceasta au fost prelucrate 79 de teste. Pentru 41 rezultatul a fost negativ, iar pentru restul, pozitiv. Pe 8 noiembrie s-au prelucrat 86 de teste din care 47 au fost pozitive. A doua zi au fost pozitive 28 de teste din 78. Marți s-au recoltat 139. Dintre acestea, 67 au fost pozitive, iar miercuri au fost lucrate 106, din care 51 pozitive.

În total, în 5 zile au fost prelucrate 488 de teste. Dintre acestea, 231 au avut rezultat pozitiv. Aproape jumătate dintre persoanele testate au fost depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus. 47,33% din testele efectuate în 5 zile de SJU Târgu Jiu sunt pozitive.

Nu mai punem la socoteală probele lucrate în sistemul privat. Direcția de Sănătate Publică Gorj a raportat 77 de teste pozitive în 5 zile, provenite doar din laboratoarele private.

În concluzie, având o rată de pozitivare a testelor de aproape 50%, ne putem da ușor seama care este de fapt situația gorjenilor infectați cu Sars-CoV-2 și de ce Gorjul „stă bine” la numărul de cazuri de coronavirus.

Articole similare

Back to top button