ActualitateSliderUltima ora

Cer acordarea sporurilor

Sindicatul Sanitas Târgu Jiu solicită acordarea sporului prevăzut de Hotărârea de Guvern 153 din 2018. Ținând cont de situația epidemiologică din județul Gorj și de faptul că personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar din cadrul SJU Târgu Jiu are competența de a asigura serviciile medicale în Zona Tampon, lucrând cu pacienți suspecți și poitivi Sars-Cov-2, aceștia vor acordarea sporului de 55%.

Pe lângă acesta, Sanitas Târgu Jiu solicită și un spor de 85% pentru numărul de ore efectiv lucrate de personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar cu pacienții pozitivi Covid-19. Toate acestea ar fi din cauză că Ministrul Sănătății nu ar fi declarat România ca parte a pandemiei Covid-19.

Liderul Sindicatului Sanitas consideră nedrept ca din cauza Ministrului, oamenii care se expun unui risc major să nu beneficieze de acel spor. Acesta speră să obțină și un spor de 30% pentru toți salariații care lucrează în spitalele Covid și suport Covid.

Membrii Federaţiei SANITAS au declanşat, săptămâna trecută, greva japoneză la nivel naţional, acuzând indiferenţa cu care sunt trataţi de către autorităţi.

Articole similare

Back to top button