ActualitateSliderUltima ora

Situație critică la ATI

România a doborât un nou record în pandemia de COVID-19, cel mai mare număr de pacienți internați la secția ATI: 1.152. Alți 121 de români au murit în urma infectării cu noul coronavirus.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate peste 334 de mii de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

224.916 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, a fost înregistrat un număr de 10.142 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

La nivelul județului Gorj, numărul de noi cazuri raportate este 56.

Din păcate a fost înregistrat încă un deces în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 76 de ani, prezentând și alte afecțiuni medicale.

De la începutul pandemiei, 3.583 de persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj.

3.125 de gorjeni s-au vindecat, iar 163 au decedat.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj se menține, înregistrând 1,84 la mie, fiind situat încă în scenariul galben.

Sibiul a depășit pragul de 7 la mia de locuitor, prezentând o incidență de 7,4. În continuare Clujul prezintă o rată de infectare de 6.99 la mia de locuitori, urmat de Timiș și Sălaj cu 6,43, respectiv 6,34.

Un singur județ se mai află în scenariul verde, este vorba de Vrancea cu o rată de 1,47.

Articole similare

Back to top button