ActualitateSliderUltima ora

Plățile în avans APIA Gorj

Anul acesta, numărul cererilor unice de plată depuse la sediul Agenției de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură Gorj este de aproximativ 17.763, acestea fiind atât cereri de plată pe suprafață, cât și pentru efective de animale.

Conform informațiilor oferite de Mihai Versin, directorul APIA Gorj, suprafața care face obiectul plăților a crescut cu aproximativ 7,74% în comparație cu anul 2019.

În perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, în conformitate cu Regulamentul de punere în aplicare 2020/531, se pot efectua plăți în avans de până la 70 % în cazul plăților directe enumerate în Regulamentul nr.1307/2013, şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală menționat în Regulamentul nr.1306/2013.

În baza acestor reglementări a fost emisă o Hotărâre de Guvern prin care au fost stabilite cuantumurile/hectar cu privire la plățile directe pentru anul 2020.

În prezent, din cei 17.763 de fermieri care au depus cererile unice de plată, au fost autorizati doar 12.500, valoarea totală a sumelor acordate fiind de aproximativ 7,5 milioane de euro.

Dosarele blocate sunt dezbătute în cadrul întalnirilor de clarificare, întalniri ce au loc în mediul online, ținând cont de situația actuală de pandemie Covid.

De la 1 Decembrie, urmează să fie acordate plățile finale astfel ca fermierii să beneficieze de suma integrală, provenită atât din fonduri europene, cât și din fonduri de la bugetul național.

Articole similare

Back to top button