ActualitateSliderUltima ora

Arcani în scenariul roșu

Având în vedere incidența cumulate în ultimele 14 zile, comuna Arcani a intrat în scenariul roșu. Cu 3,64 de cazuri la 1000 de locuitori, localitatea urcă pe primul loc în Gorj ca rată de infectare. Nu trebuie neglijat faptul că Arcani este și cea mai mică localitate din județ ca număr de locuitori, fiind doar 1373.

Municipiul Târgu Jiu se menține în zona roșie cu 3,33 la mie. Urmează Godinești cu 3,02 la mie.

Alte 22 de localități se află în scenariul galben cu o rată de infectare între 1,5 și 2,81 la mie. În Gorj, doar Bolboși mai înregistrează incidența cumulată 0, în rest toate localitățile raportând cel puțin un caz de coronavirus în ultimele 2 săptămâni.

La nivel județean, rata de infectare se menține sub 2 cazuri la 1000 de locuitori, fiind 1,84. Peste 660 de gorjeni au fost depistați pozitiv în ultimele două sătpămâni.

În clasamentul național Gorjul stă bine în comparație cu alte județe. Deja reședința județului Olt a intrat în carantină după ce a înregistrat 7,46 infectări la mia de locuitori. Și la Sibiu a fost propusă carantinarea municipiului în urma ratei de infectare de 11,18 la mie.

Numărul crescut de cazuri se datorează și multitudinii de teste efectuate. În Gorj nu se prelucrează nici măcar 200 de teste pe zi, fiind probabil și unul dintre motivele pentru care Gorjul înregistrează mai puțin de 60 de cazuri în ultimele 24 de ore.

Articole similare

Back to top button