ActualitateSliderUltima ora

ApaRegio atacă primarul

Disputa dintre edilul municipiului Târgu Jiu și societatea ApaRegio este departe de a lua sfârșit. După ce Romanescu a înștiințat cetățenii că pot solicita banii înapoi de la societatea de apă și canal în baza unei hotărâri judecătorești, ApaRegio transmite că viciile de procedură atacate în instanță nu sunt imputabile operatorului.

Într-o informare pompoasă, presărată cu expresii în latină și atacuri directe, Aparegio invocă două motive pentru care cetățenii nu vor vedea niciun leu înapoi. Primul se referă la neretroactivitatea legii civile și precizează că Hotărârea pronunțată de Curtea de Apel produce efecte numai pentru viitor. Ori, în articolele menționate de ApaRegio, respectiv articolul 15 din Constituție și articolul 6 din Noul Cod Civil,  se specifică faptul că Legea produce efecte doar pentru viitor, nicidecum Hotărârea Judecătorească. Mai mult, în orice curs de Drept Administrativ scrie că de regulă, anularea are efect retroactiv, prin stingerea pentru trecut a efectelor juridice produse de actul anulat, considerându-se că acestea nici nu ar fi existat.

La punctual doi, ApaRegio „se scuză” și spune că doar a aplicat a aplicat dispozițiile cu caracter obligatoriu care o priveau, în conformitate cu obligațiile legale și cu cele asumate prin Contractul de Delegare și nu i se poate reproșa acest lucru.  În acest sens, deși recunoaște nelegalitatea actului administrativ, ApaRegio spune că se va supune în continuare hotărârilor ADIA, astfel că doar Asociația va putea dispune restituirea banilor sau reducerea tarifelor la apă și canal.

Tot în informarea trimisă, ApaRegio susține că primarul folosește un arsenal de „mizerii, josnicii și minciuni” care „displac profund” Companiei. Probabil cu intenția de a expune bogăția semantică a conducerii ApaRegio, chiar la începutul „dreptului la replică” societatea scrie că nu îi reproșează edilului eroarea care „poate fi făcută și de oameni de certă anvergură intelectuală (din acest punct de vedere orice aluzie la personajul în discuție fiind exclusă), cât motivele dubioase și îndoielnice care i-au provocat-o (generate de o fire iute certăreață și o aplecare naturală spre dezinformare.)”

În încheiere, ApaRegio laudă Primăria într-un post scriptum, pe care nu o consideră a fi implicată „în aceste fabulații și intrigi slabe”.

Cert este că disputa nu pare să se sfârșească, iar banii plătiți de cetățeni vor rămâne tot în vistieria celor vinovați, atât timp cât mingea este pasată de la primar la ApaRegio și de la ApaRegio la ADIA.

Articole similare

Back to top button