ActualitateSliderUltima ora

Liceul din Bumbești-Jiu, premiat la nivel European

Doar două unități de învățământ din România au fost premiate la competiția europeană „Școala antreprenorială a anului 2020”. Un dintre acestea este Colegiul „Mihai Viteazul” din Bumbești Jiu. 25 de țări au intrat în concurs. Printre acestea se enumeră și Austria, Belgia, Germania, Italia și Spania.

Ca urmare a programelor derulate cu elevii și numărul mare de copii participanți la aceste programe organizate de Junior Achivement România, Colegiul din Bumbești Jiu a câștigat unul dintre premii. Elevii s-au înscris și anul trecut și au fost foarte aproape de a fi laureați, iar anul acesta dorința le-a fost îndeplinită.

Festivitatea de premiere a avut loc ieri, la Bruxelles, și s-a desfășurat online, dat fiind contextul actual. Școala a obținut un anumit punctaj în urma activităților desfășurate, care le-a adus și premiul de Școala antreprenorială a anului.

În condiții normale, instituția de învățământ ar fi câștigat o vizită la Berlin pentru un director, un profesor și un elev, însă restricțiile impuse de pandemia Covid-19 nu permit acest lucru.

În prezent mai studiază la Colegiul Mihai Viteazul din Bumbești Jiu doar 309 elevi, dintre care 166 studiază la învățământul de zi.

Articole similare

Back to top button