ActualitateSliderUltima ora

Târgujienii pot beneficia de carduri pentru mese calde

Cum sezonul rece se apropie cu pași repezi, primăria municipiului Târgu Jiu s-a gândit sa pună un zâmbet pe chipurile brazdate de ani ale bătrânilor.

Marcel Romanescu, prin Direcția Publică de Protecție Socială, informează cetățenii că, în următoarea perioadă, 196 de carduri pe suport electronic pentru mese calde vor fi distribuite. Cei care beneficiază de acest favor sunt persoanele cu vârsta de peste 75 de ani şi beneficiarii de indemnizație socială pentru pensionari sau alte drepturi plătite prin casele naționale de pensii, însemnând pensia minimă garantată, în valoare de 800 de lei lunar.

Tichetele de masă pot fi folosite începând cu luna decembrie, fiecare beneficiar putând folosi 40 de lei pe zi, suma totală lunară fiind de 180 de lei.

Persoanele fără adăpost cazate la “Casa Iris” din Târgu-Jiu pot beneficia de asemenea de aceste carduri. În prezent 27 de persoane care nu au o locuință şi au domiciliul în Târgu Jiu se află cazate la Centrul Social de Urgență pentru Persoanele fără Adăpost.

Târgujienii care întrunesc condițiile necesare primirii acestor bani, pot merge la Centrul Magnolia pentru a ridica cardurile de mese. Centrul este deschis zilnic până la orele 16.00. Cetățenii care nu se pot deplasa fie din pricina vârstei, fie din cauza stării de sănătate precare pot apela numărul de telefon 0253.238.056 , pentru a solicita livrarea cardurilor la domiciliu.

Articole similare

Back to top button