Val de investiții la Runcu

Nu este un secret că Runcu s-a dezvoltat cum multe alte localități nu au reușit încă, iar calitatea vieții cetățenilor s-a îmbunătățit semnificativ. Dovada stă și în rezultatul alegerilor locale, unde edilul din Runcu și-a câștigat al patrulea mandat cu peste 90% din voturi.

Principala preocupare a edilului Adi Cîmpeanu este dezvoltarea comunei, precum și bunăstarea cetățenilor. Cîmpeanu susține că toate proiectele realizate prin programe guvernamentale și europene sunt finalizate.

Primarul are în plan încă o serie de proiecte de accesare a fondurilor europene, printre care și construirea unei baze sportive în satul Valea Mare.

De asemnea, în prezent în cadrul primăriei comunei Runcu se lucrează la numeroase proiecte, cum ar fi: alimentarea cu gaz, construirea unei centuri, reabilitarea școlilor, dar și construirea unui bazin de înot.

Cum sezonul rece se apropie, edilul Adi Cîmpeanu, afirmă că apariția zăpezii nu-l va lua prin surprindere anul acesta, fiind deja pregătit.

Cîmpeanu a aprovizionat cu material antiderapant și utilaje pentru trecerea cu bine a anotimpului rece, în valoare  de peste 120.000 de euro, sumă provenită doar din bugetul local.

În ceea ce privește turismul din zona Runcu, acesta a avut de suferit din pricina pandemiei de Covid-19. Administratorii de pensiuni din zonă se află în acest moment într-o situație incertă. Evoluția pandemiei este una destul de rapidă și neașteptată, de aceea atât ei, cât și turiștii sunt reticenți când vine vorba de rezervările pentru sezonul rece.