ActualitateSliderUltima ora

Secția ATI poate fi mutată la Spitalul 700

 Numeroase demersuri sunt făcute de către Oficialii Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru ca secția de Terapie Intensivă COVID din cadrul unității medicale de la Pasarelă să fie mutată la unitatea medicală de pe strada Progresului.

În momentul de față, secția ATI de la Pasarelă dispune de 12 paturi pentru bolnavii care sunt pozitivi COVID și se află în stare gravă. Numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este într-o continuă creștere, iar numărul paturilor în spitale este limitat. Disponibilitatea paturile de la ATI din județul Gorj este tot mai greu de găsit. Aceași situație este și în cazul locurilor de la ATI destinate pacienților suspecți de coronavirus.

Managerul spitalului, Dumitru Vienescu, a anunțat că s-au făcut deja demersuri ca secția ATI Covid să fie mutată la Spitalul 700. În prezent, se așteaptă doar avizul epidemiologic de la Direcția de Sănătate Publică Gorj.

Ieri, 8  noiembrie, la Spitalul din Târgu Jiu, numărul paturilor libere destinate pacienților infectați cu noul coronavirus era 18. La Terapie Intensivă un singur loc era disponibil.

Articole similare

Back to top button