ActualitateSliderUltima ora

Godinești din nou în scenariul roșu

Lista incidențelor cumulate la nivelul județului Gorj a fost reactualizată. Pe primul loc ca rată de infectare se află municipiul Târgu Jiu, cu 3,35 cazuri la mia de locuitori. Astfel, Târgu Jiu se menține în scenariul roșu.

Pe de altă parte, Scoarța, Turcinești și Bustuchin, celelalte 3 comune care au intrat în acest scenariu în același timp cu Târgu Jiu au devenit zone galbene, rata de infectare a localității scăzând semnificativ, mai ales în cazul comunei Bustuchin. Incidența la nivelul acestora a fost declarată azi ca fiind 2,87, 2,82, respectiv 1,48 pentru Bustuchin.

Comuna Godinești se află din nou în scenariul roșu cu 3,02 cazuri raportate la o mie de locuitori. Localitatea a mai intrat odată sub restricții pe 20 octombrie când a fost înregistrată aceeași rată de infectare.

Măsurile impuse nu sunt foarte diferite de cele la nivel national. De azi, masca este obligatorie peste tot indiferent de incidența cumulată la nivelul localității. De asemenea, toate școlile sunt închise, cursurile desfășurându-se exclusiv online.

În scenariul galben se află în prezent 21 de localități din Gorj, printre care și orașele Țicleni, Târgu Cărbunești și Novaci. La coada clasamentului se află Berlești, Bolboși, Brănești, Jupânești și Văgiulești, cu rata de infectare 0, în ultimele 14 zile.

Articole similare

Back to top button