ActualitateSliderUltima ora

Săptămână neagră pentru Romania

Este o săptămână neagră pentru țara noastră, cifrele urcând în mod accelerat de la zi la zi, fie că este vorba despre cazurile noi depistate, decese sau bolnavii internați în stare gravă.

Până astăzi, 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate peste 287 de mii de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.260 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

123 de români au murit din cauza infecțiilor cu coronavirus.

La nivelul județului Gorj, numărul de noi cazuri raportate este 57.

Din păcate au fost înregistrate încă două decese în urma infectării cu noul coronavirus. Este vorba despre două femei cu vârste cuprinse între 63 si 80 de ani, ambele prezentând și alte afecțiuni medicale.

De la începutul pandemiei, 3.274 de persoane au fost confirmate pozitiv pe raza județului Gorj, din cele peste 16.800 de teste prelevate.

2.890 de gorjeni s-au vindecat, iar 147 au decedat.

În ceea ce privește coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, județul Gorj înregistrează 1,71 la mie, fiind situat în scenariul galben.

Primele locuri ale clasamentului sunt ocupate de Sălaj cu rata de 6,01, Cluj 5,92 și Timiș 5,76.

La polul opus se regăsesc județele Olt,Tulcea și Vrancea, fiind singurele județe care au reușit să se mențină în scenariul verde.

Articole similare

Back to top button